De fotograaf

Welkom op mijn website.

 

Ik ben geboren in 1942 en opgegroeid in het Groene Hart in Zuid-Holland. Vanaf mijn kindertijd hebben wilde vogels in mijn woonomgeving mij geïnteresseerd.

Toen ik 16 jaar was heb ik, van met vakantiewerk verdiend geld,  mijn eerste kamera gekocht.  In militaire dienst heb ik geleerd zwart-wit films te ontwikkelen en foto’s af te drukken.

Na mijn diensttijd heb ik Lia (mijn vrouw) leren kennen.  In die tijd brachten wij al onze vrije dagen door met roeien op de Nieuwkoopse Plassen.  In de vakanties gingen we samen op de bromfiets naar Texel.

Nadat ik in het bezit gekomen was van een 400 mm telelens begon de vogelfotografie echt.  In de tijd dat onze dochter nog met vakantie meeging ,  hebben we veel in Frankrijk en Noord-Spanje gekampeerd.  In die tijd waren vlinders en later ook amfibieën en reptielen  mijn doel.

Ook ben ik zo’n jaar of tien secretaris van RAVON Zuid-Holland geweest. Mijn interesse gaat tegenwoordig vooral uit naar Europese vogels en zoogdieren die ik meestal tijdens  vakanties in het buitenland fotografeer.  Onze favoriete vakantielanden zijn Noorwegen, Zweden en Finland in het noorden en Spanje, Griekenland en Hongarije in het zuiden.

Henk van Harskamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.